Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ایران رتبه پنجم دنیا را در رشد آموزش عالی کشور دارد، گفت: تا سال ۲۰۲۰ همچنان در بین ۱۰ کشور برتر در رشد آموزش عالی قرار داریم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در مراسم رونمایی از طرح پایش این دانشگاه که در هتل فرهیختگان برگزار شد، گفت: آنچه در این کار صورت می‌گیرد، کار تخصصی است و فقط برای ایجاد یک کتابچه نیست؛ بلکه ایجاد شبکه تحقیق مهم است که براساس پشتوانه نرم افزاری ۳۰ هزار استاد و حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی سطح کشور را به یکدیگر متصل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  طهرانچی با بیان اینکه رونمایی از طرح پایش به عنوان سرمایه دانشگاه به شکل یکپارچه انجام می‌گیرد، ادامه داد: در حال حاضر ۵ هزار ۳۶۹ در زمینه پژوهش در این طرح بارگذاری شده است؛ همچنین ۹۴۴ برنامه پژوهشی برای حل مسائل کشور، ۲۱۸ مجموعه و ۸۲ رشته علمی (از هر رشته موضوعاتی وجود دارد که مجموعه دانشگاه را درگیر می‌کند) در سامانه وارد شده اند.

به گفته وی تا کنون ۱۵۵ دانشجو و ۱۷۴ پژوهشگر وارد سامانه شده اند و حدود ۱۱۲ استاد در زمینه‌های مختلف برای طرح پایش اعلام آمادگی کرده اند.

وی افزود: در کنار استادان اساتید مشاور از صنعت هم حضور دارند که هر لحظه به این برنامه متصل شده و کار‌ها را پیگیری می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: آنچه از سال قبل شروع شده و امروز رونمایی می‌شود، ملاک ارزیابی عملیاتی واحد‌های دانشگاهی خواهد شد قرار است هر استان و به صورت ویژه‌تر هر واحد در این مساله پیشگام باشد.

وی اظهار داشت: ارزیابی عملکرد واحد‌ها به این صورت نیست که آن‌ها چگونه کار‌های روزانه خود را پیش بردند؛ بلکه این است که آن‌ها چگونه در راه تحول موفق بوده اند؛ لذا در پایان هر سال موفقیت واحد‌ها را در هر واحد بررسی خواهیم کرد.

طهرانچی بیان کرد: با توجه به صحبت‌های مقام معظم رهبری درباره کنترل و ساماندهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و درگیر کردن آن‌ها با مسایل اجتماعی برای حل مشکلات کشور ما هم به سازماندهی تحقیقات رو آوردیم.

وی ادامه داد: ارتباط با نیاز‌ها و چالش‌های کشور برای پایان نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی، برنامه ریزی صحیح برای افزایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی از جمله اقداماتی است که در راستای صحبت‌های مقام معظم رهبری انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه ایران رتبه پنجم دنیا را و رشد آموزش عالی کشور را دارد، تصریح کرد: تا سال ۲۰۲۰ همچنان در بین ۱۰ کشور برتر در رشد آموزش عالی قرار داریم، اما بدون شک کارآمدی علم را نتوانیم ثابت کنیم از این مقوله خارج خواهیم شد.

وی با اشاره به اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد: پله اول اقتصاد دانش بنیان دسترسی به آموزش عالی است و از ارکان این اقتصاد می‌توان به توسعه تحقیقات پایدار، تجاری سازی، آماده سازی بستری به منظور مهارت نیروی انسانی اشاره کرد.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای دسترسی گسترده به آموزش عالی ۳۸ درصد رشد داشته است که این نشان دهنده شروع یک حرکت است. امروزه بعد از دسترسی آسان برای دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات برنامه داریم.

طهرانچی عنوان کرد: تربیت نیروی انسانی، افزایش موجودی دانش، تعالی فردی و اجتماعی و در نهایت حل مسائل ارکان یک دانشگاه را تشکیل می‌دهند که باید به تک تک آن‌ها پرداخت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: هرچند که خروجی پژوهش افزایش دانش مکتوب شده است، اما مراحل بعد از آن بدون شک باید به حل مساله منجر شود. اینگونه است که چهار وجه دانشگاه شامل آموزش، پژوهش، فرهنگ و فناوری نوآوری تکمیل می‌شود.

طهرانچی اظهار داشت: در کشور ما به ترتیب نیروی انسانی بیش از پیش دقت شده است از سال ۱۳۷۴ بحثی تحت عنوان مقاله نویسی و پژوهش باب شده است، اما این مساله تنها یک وجه را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه اداره آموزش عالی باید ۴ لایه مهم از جمله استراتژی، تاکتیک، برنامه ریزی و اجرا را دربر بگیرد، توضیح داد: متاسفانه در پژوهش فقط به لایه اقدام و اجرا پرداخته می‌شود و هیچ استراتژی و تاکتیکی برای آن نداریم.

وی با اشاره به تفاوت پژوهش سازمانی با پژوهش دانشگاهی گفت: پژوهش سازمانی پژوهشی است که انرژی اتمی انجام می‌دهد؛ یعنی تیمی از پژوهشگران تحت عنوان شغلشان پژوهشی را دنبال می‌کنند، اما پژوهش در دانشگاه‌ها و پژوهش دانشگاهی مبتنی بر دانشجو است. به گفته وی در دانشگاه پژوهش از جنس تحصیلات تکمیلی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امسال ۶۷ هزار نفر تحصیلات تکمیلی داشتیم که در ۴۰۰ هزار واحد طی یکسال پژوهش می‌کنند. در واقع به ازای هر واحد پژوهشی استاد و دانشجو عمر و زمان خود را می‌سوزانند. اهمیت این ۴۰۰ هزار واحد پژوهشی به این است که سرانجامی داشته باشد و مساله‌ای از مسائل کشور را کنترل و پیگیری کند.

وی افزود: قرار نیست چرخی را از نو اختراع کنند؛ ما هرچه را می‌گیریم با فکر و ایده خودمان خلق می‌کنیم؛ از این رو سامانه پایش بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

وی تاکید کرد: سامانه پایش به سامانه ایران داک متصل است تا جلوی پژوهش‌ها و رساله‌های تکراری و تقلبی گرفته شود.

به گفته وی این سازمان از امروز به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است و استان‌ها موظف هستند که با شرکت در جلسه شورای راهبردی تعیین شده برای سامانه موضوعات محوری خود را هر چه سریعتر مشخص و وارد سامانه کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سامانه پایش ایران پنجمین کشور دنیا محمدمهدی طهرانچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۹۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور

ایسنا/اردبیل مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در حال تدوین است.

صمد نژادابراهیمی ۸ اردیبهشت در نشست موزه‌های دانشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی به هم‌اندیشی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و کمیته ملی موزه‌ها تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل این سه رکن جهت ارتقای جایگاه، کیفیت و انسجام حرفه‌ای، فنی و تخصصی بسیار مهم است.

وی با اشاره به بررسی پیش‌نویس آئین‌نامه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، افزود: انتظار می‌رود نظرات تکمیلی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام تا آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بر اساس اسناد بالادستی و طبق مقررات موزه‌ای کشور و با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهایی شود.

اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاسیس موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سال‌های اخیر، گفت: این موزه با ابتکار و خلاقیت خود توانسته است در دوره‌های مختلف در ردیف موزه‌های برتر کشور قرار گرفته و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را نیز از آن خود کند.

وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها برای اولین بار در کشور در دانشگاه محقق اردبیلی از اقدامات خوب این موزه است، ادامه داد: نگاه علمی به موزه و موزه‌داری و توجه به این امور و نشان‌دادن سیر تحول علوم به دانش‌آموزان و دانشجویان در موزه‌های علمی و دانشگاهی بسیار مهم است.

میرسید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) گفت: با توجه به شعار روز جهانی موزه‌ها در سال ۲۰۲۴ مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه‌ها و نقش ویژه‌ای که دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و موزه‌های آنها در تحقق این امر دارند، باید برنامه‌ها و اهداف ویژه‌ای در همه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی پیش بینی و اجرا شود و نقش آموزشی و پژوهشی آنها پررنگ نشان داده شود.

وی افزود: لازم است شرایط و وضع موجود موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بررسی شده و برای رفع و کاهش مسائل و چالش‌های موجود با هماهنگی کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تلاش شود.

محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به بیانیه پایانی اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در این دانشگاه، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور مشترک خواستار توجه ویژه در امر آموزش، ترویج و پژوهش در موزه‌ها و حفظ  میراث فرهنگی، علمی و طبیعی به عنوان بقای هویت ایرانی اسلامی و حرکت در مسیر تمدن‌سازی و مرجعیت علمی با تمام قوا، ارکان و شئونات کشور و جامعه می‌باشند.

وی با اشاره به اهتمام معاونت پژوهشی و بالاخص دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ساماندهی موزه‌های دانشگاهی و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه مربوطه، افزود: تدوین این آئین‌نامه امری لازم و ضروری جهت حفظ هویت علمی و پژوهشی کشور و ترویج آن می‌باشد.

رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: انتظار می‌رود به جهت معرفی کلیه موزه‌ها اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح کشور، تمامی موزه‌های کشور در آئین موزه برتر کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) شرکت نموده و تجربیات ارزنده خود را در اختیار دیگران قرار دهند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی دایر و این کنفرانس با حمایت وزارت علوم، تحقیقاتی و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) و کمیسیون ملی یونسکو تداوم یافته و بطور سالانه و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به شعار جهانی موزه‌ها در سالجاری مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه، کلیه موزه‌های کشور بخصوص موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و علوم و فناوری با اجرای برنامه‌های متنوع برای تحقق این شعار اهتمام ورزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون آموزگاری» + مراحل گزینش و مدارک امتیازآور
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون‌ آموزگاری»
  • نحوه بارگذاری مدارک پذیرفته‌ شدگان آزمون آموزگاری + لینک بارگذاری و مدارک لازم
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون آموزگاری»
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون‌ آموزگاری»/ مراحل گزینش و مدارک امتیازآور